Italien, Toscana

Sangiovese

Sangiovese er en italiensk stolthed og danner grundlag for toscanske super-vine.

Brunello de Montalcino lavet på druesorten sangiovese, som bliver forhandlet af Era Ora Wine
om området og druesorten

Sangiovese

Hos Era Ora Wine er vi stolte af, at tilbyde et omfattende, men nøje udvalgt produktsortiment af vine fra sangiovese fra de bedste vinproducenter i Italien.

Sangiovese kommer fra Toscana i Italien, og er en af landets mest udbredte druesorter. Det betyder, at der naturligvis laves fantastiske vine, men samtidig forbliver størstedelen ordinære.

Der er ingen garanti for kvalitet alene ved selve sangiovese-sorten, men derimod er både område og producent afgørende faktorer. Det skyldes, at sangiovese-druen tilpasser sig efter sine omgivelser og isærdeleshed lokale forhold som fugtighed og jordbund.

Det er sjældent, at navnet sangiovese får en klokke til at ringe, men faktum er at det er en af Italiens mest udbredte og alment brugte druer, som også bliver brugt i anerkendte vine som Brunello og Chianti.

Uanset om du er en erfaren vinkender eller blot nysgerrig efter at udforske sangiovese, så er vi her for at hjælpe dig med at finde den perfekte flaske vin.

Karakteristika

Stil og smag

Sangiovese er kendt for sin dybde, kompleksitet og evne til at afspejle det terrior, den dyrkes i. Derudover er sangiovese også kendt for sit høje syreindhold, kraftige tanniner og saftige karakter. Sangiovese-druen modnes langsomt, hvilket både giver en lang vækstsæson og giver vinen et langt længere liv.

Hvis vinen har tilbragt kort tid i tønder, så har vinen typisk en frisk, frugtig smag af jordbær og man kan endda ane lidt krydderi i vinen. Til gengæld vil den typisk efter længere tid i tønder og deraf længere opbevaring få en dybere og tøvende aroma af eg. Den udvikler en profil af syrlige, røde bær med aroma af eg

Det er en lille drue, som i det rigtige klima har potentiale til at lave raffinerede vine med en enorm fyldig aroma.

Med sine rige smagsnoter af røde bær, krydderier og undertoner af læder og tobak er druen en ægte fornøjelse for alle vinelskere.

Udforsk vores udvalg og tag det første skridt mod at opleve den autentiske smag af Italien med vine fra sangiovese.

 

Sangiovese is the symphony of the Italian terroir, a chorus of flavors that tell a story of tradition and passion.
tilmeld dig vores

nyhedsbrev    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.