Vitovska 2001 850DKK

Årgang

2001

Producent

Vodopivec

Land

Italien

Flaskestørrelse

0,75L

Alc.

13%

Vodopivec Winery ligger i Colludrozza, en lille landsby i kommunen Sgonico, et par kilometer fra Trieste.

Siden 1997 har vingården været ledet af de 2 brødre Paolo og Valter, som tog over fra deres forældre og besluttede sig for udelukkende at hellige sig dyrkningen af ​​Vitovska.

Valget om kun at plante Vitovska var meget modigt på det tidspunkt, fordi selvom det i lokalområdet kunne betragtes som den oprindelige druesort par excellence, var den praktisk talt ukendt på nationalt plan.

I vingården er alle behandlinger naturlige, og hver plante producerer et halvt kilo druer. I kælderen skabes vinen på den mest naturlige måde med spontan gæring og raffinement i amforaer købt af Paolo Vodopivec i Georgien. Den Karst, der er udenfor, findes i flasken.

Vinmarkerne er præget af et klippefyldt terræn og jordstykker med rødt jord beliggende 260 meter over havets overflade, med en masse frugtbare vinstokke. Hver plante giver 500 gram druer, håndplukket og samlet i kasser under høsten.

Afstilket og knust dagligt, gærer og macererer druerne naturligt, før de placeres i en traditionel vinpresser. Vinfremstillingen er naturlig, da der ikke anvendes fysisk-kemiske stabilisatorer, konserveringsmidler eller enzymer. Vinen tappes på flaske uden filtrering.

Visionen om en præcis idé – drømmen – der dukkede op helt i begyndelsen, er ved at blive til virkelighed. Det findes i et perfekt afbalanceret år, som glider væk uden overskud eller mangel og er fri for uventede begivenheder.

Et år som naturligt kommer til udtryk gennem mådehold. Et tempereret klima, indhøstet erfaring, intuition, der giver resultater sæson efter sæson, gør 2001 til året, hvor drømmen går i opfyldelse.

Druerne høstet den 27. og 28. September, og efterlades til maceration i syv dage. Metoden til at bøde vinen forbedrer dens kvalitet.

Det er 30 hektoliters slovensk egetræsfad, som bruges for første gang i Vodopivecs Winery. Ikke kun har vin brug for den rette tid til at modnes, men også den rigtige beholder at vugge den i. Der går to år og to måneder, før årgangen 2001 tappes på flaske.

Læs mere

Værd at vide om

Vodopivec

Vodopivec Winery ligger i Colludrozza, en lille landsby i kommunen Sgonico, et par kilometer fra Trieste.

Siden 1997 har vingården været ledet af de 2 brødre Paolo og Valter, som tog over fra deres forældre og besluttede sig for udelukkende at hellige sig dyrkningen af ​​Vitovska.

Valget om kun at plante Vitovska var meget modigt på det tidspunkt, fordi selvom det i lokalområdet kunne betragtes som den oprindelige druesort par excellence, var den praktisk talt ukendt på nationalt plan.

I vingården er alle behandlinger naturlige, og hver plante producerer et halvt kilo druer. I kælderen skabes vinen på den mest naturlige måde med spontan gæring og raffinement i amforaer købt af Paolo Vodopivec i Georgien. Den Karst, der er udenfor, findes i flasken.

Vinmarkerne er præget af et klippefyldt terræn og jordstykker med rødt jord beliggende 260 meter over havets overflade, med en masse frugtbare vinstokke. Hver plante giver 500 gram druer, håndplukket og samlet i kasser under høsten.

Afstilket og knust dagligt, gærer og macererer druerne naturligt, før de placeres i en traditionel vinpresser. Vinfremstillingen er naturlig, da der ikke anvendes fysisk-kemiske stabilisatorer, konserveringsmidler eller enzymer. Vinen tappes på flaske uden filtrering.

Visionen om en præcis idé – drømmen – der dukkede op helt i begyndelsen, er ved at blive til virkelighed. Det findes i et perfekt afbalanceret år, som glider væk uden overskud eller mangel og er fri for uventede begivenheder.

Et år som naturligt kommer til udtryk gennem mådehold. Et tempereret klima, indhøstet erfaring, intuition, der giver resultater sæson efter sæson, gør 2001 til året, hvor drømmen går i opfyldelse.

Druerne høstet den 27. og 28. September, og efterlades til maceration i syv dage. Metoden til at bøde vinen forbedrer dens kvalitet.

Det er 30 hektoliters slovensk egetræsfad, som bruges for første gang i Vodopivecs Winery. Ikke kun har vin brug for den rette tid til at modnes, men også den rigtige beholder at vugge den i. Der går to år og to måneder, før årgangen 2001 tappes på flaske.