Villa Fidelia Rosso 2004

Årgang

2004

Producent

Sportoletti

Område

Umbrien

Land

Italien

Flaskestørrelse

0,75L

Alc.

15%

Sportoletti-familien har i mange generationer arbejdet inden for landbruget. De har altid dedikeret sig til produktionen af vin, som var deres passion.

Mod slutningen af ​​1970’erne besluttede brødrene Ernesto og Remo udelukkende at hellige sig vindyrkning; således blev de første tusinde flasker med deres egen etiket født i 1979.

Derfra begyndte den lange rejse i jagten på den perfekte balance mellem innovation og tradition, hvor de forsøgte at udnytte potentialet fra bakkerne i Spello og Assisi, hvor gårdens cirka 25 hektar vinmarker ligger.

Druerne kommer fra vinmarkerne på omkring 19-20 hektar, og er placeret cirka 400 m over havets overflade. Jorden er generelt af medium tekstur, der har tendens til sand, lavvandet og med tilstedeværelsen af ​​et meget porøst og permeabelt skelet på grund af ændringen af ​​de marine sandsten, der udgør bjergarten.

Høsten begynder i de første dage af september for Merlot, efterfulgt af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Når druerne er høstet, transporteres de straks til kælderen og afstilkes, hvorefter de placeres til maceration i termokonditionerede gæringsbeholdere af rustfrit stål i cirka 15 dage.

Efterfølgende overføres vinen til barrique, hvor den gennemgår malolaktisk gæring og lagres i en periode på cirka 12 måneder. Til sidst lagres vinen på flaske i 24 måneder.

Læs mere

Værd at vide om

Sportoletti

Sportoletti-familien har i mange generationer arbejdet inden for landbruget. De har altid dedikeret sig til produktionen af vin, som var deres passion.

Mod slutningen af ​​1970’erne besluttede brødrene Ernesto og Remo udelukkende at hellige sig vindyrkning; således blev de første tusinde flasker med deres egen etiket født i 1979.

Derfra begyndte den lange rejse i jagten på den perfekte balance mellem innovation og tradition, hvor de forsøgte at udnytte potentialet fra bakkerne i Spello og Assisi, hvor gårdens cirka 25 hektar vinmarker ligger.

Druerne kommer fra vinmarkerne på omkring 19-20 hektar, og er placeret cirka 400 m over havets overflade. Jorden er generelt af medium tekstur, der har tendens til sand, lavvandet og med tilstedeværelsen af ​​et meget porøst og permeabelt skelet på grund af ændringen af ​​de marine sandsten, der udgør bjergarten.

Høsten begynder i de første dage af september for Merlot, efterfulgt af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Når druerne er høstet, transporteres de straks til kælderen og afstilkes, hvorefter de placeres til maceration i termokonditionerede gæringsbeholdere af rustfrit stål i cirka 15 dage.

Efterfølgende overføres vinen til barrique, hvor den gennemgår malolaktisk gæring og lagres i en periode på cirka 12 måneder. Til sidst lagres vinen på flaske i 24 måneder.