Villa Fidelia Rosso 2004 325DKK
Sportoletti-familien har i mange generationer arbejdet inden for landbruget. De har altid dedikeret sig til produktionen af vin, som var deres passion.
Mod slutningen af 1970’erne besluttede brødrene Ernesto og Remo udelukkende at hellige sig vindyrkning; således blev de første tusinde flasker med deres egen etiket født i 1979.
Derfra begyndte den lange rejse i jagten på den perfekte balance mellem innovation og tradition, hvor de forsøgte at udnytte potentialet fra bakkerne i Spello og Assisi, hvor gårdens cirka 25 hektar vinmarker ligger.
Druerne kommer fra vinmarkerne på omkring 19-20 hektar, og er placeret cirka 400 m over havets overflade. Jorden er generelt af medium tekstur, der har tendens til sand, lavvandet og med tilstedeværelsen af et meget porøst og permeabelt skelet på grund af ændringen af de marine sandsten, der udgør bjergarten.
Høsten begynder i de første dage af september for Merlot, efterfulgt af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Når druerne er høstet, transporteres de straks til kælderen og afstilkes, hvorefter de placeres til maceration i termokonditionerede gæringsbeholdere af rustfrit stål i cirka 15 dage.
Efterfølgende overføres vinen til barrique, hvor den gennemgår malolaktisk gæring og lagres i en periode på cirka 12 måneder. Til sidst lagres vinen på flaske i 24 måneder.
Værd at vide om
Sportoletti
Sportoletti-familien har i mange generationer arbejdet inden for landbruget. De har altid dedikeret sig til produktionen af vin, som var deres passion.
Mod slutningen af 1970’erne besluttede brødrene Ernesto og Remo udelukkende at hellige sig vindyrkning; således blev de første tusinde flasker med deres egen etiket født i 1979.
Derfra begyndte den lange rejse i jagten på den perfekte balance mellem innovation og tradition, hvor de forsøgte at udnytte potentialet fra bakkerne i Spello og Assisi, hvor gårdens cirka 25 hektar vinmarker ligger.
Druerne kommer fra vinmarkerne på omkring 19-20 hektar, og er placeret cirka 400 m over havets overflade. Jorden er generelt af medium tekstur, der har tendens til sand, lavvandet og med tilstedeværelsen af et meget porøst og permeabelt skelet på grund af ændringen af de marine sandsten, der udgør bjergarten.
Høsten begynder i de første dage af september for Merlot, efterfulgt af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Når druerne er høstet, transporteres de straks til kælderen og afstilkes, hvorefter de placeres til maceration i termokonditionerede gæringsbeholdere af rustfrit stål i cirka 15 dage.
Efterfølgende overføres vinen til barrique, hvor den gennemgår malolaktisk gæring og lagres i en periode på cirka 12 måneder. Til sidst lagres vinen på flaske i 24 måneder.