Verdicchio San Paolo Ris. 2004 375DKK

Årgang

2004

Producent

Pievalta

Område

Marche

Land

Italien

Flaskestørrelse

0,75L

Alc.

14-14.5%

Barone Pizzini er en italiensk vinproducent med en rig historie, der går tilbage til begyndelsen af det 19. århundrede.

Vingården blev grundlagt af Pizzini-familien i 1870 i Franciacorta-regionen i Italien. Familien var en af de første til at dyrke de lokale vinmarker og producere vin i området.

Barone Pizzini var et af de grundlæggende medlemmer af Consorzio per la Tutela del Franciacorta i begyndelsen af 1900-tallet, et konsortium dedikeret til at beskytte og fremme kvaliteten af Franciacorta-vin.

I 1990’erne gennemgik vingården en større renovering og modernisering, hvor der blev investeret i nyt udstyr og bæredygtige praksisser. I dag anerkendes Barone Pizzini som en førende producent af Franciacorta, kendt for sin exceptionelle kvalitet og sit engagement i bæredygtighed.

Pievalta blev grundlagt i 2002, og er tæt knyttet til Barone Pizzini, som havde valgt regionen Castelli di Jesi og indså Verdicchio’s store potentiale som en af de vigtigste oprindelige druesorter i Italien.

Pievalta’s originale område var 24 hektar i Maiolati Spontini, og få måneder senere blev der købt yderligere 5,5 hektar på Monte Follonica i San Paolo di Jesi. I 2018 blev der købt nye vinmarker i Montecarotto og Cupramontana. I dag strækker ejendommen sig over i alt 43 hektar, hvoraf 32 er med druer.

På Monte Schiavo, i kommunen Maiolati Spontini, dyrkes 14,4 hektar Verdicchio på kalkholdig lerjord. Montecarotto, i Contrada Busche, består af 4,4 hektar vinmarker. 2/3 af disse hektar er Verdicchio, der dyrkes på et underlag af sandsten og lerjord.

Monte Follonica er en “bakke” med stejle skråninger, hvorfra man kan se havet. Vinmarkerne i Pievalta ligger på de to modsatte sider af dette “bjerg”, som tilhører to forskellige vingårde, San Paolo di Jesi og Cupramontana.

På San Paolo di Jesi skråningen er der 5,30 hektar Verdicchio, hvorfra Riserva-produktionen stammer. Jorden er kendetegnet ved sedimentære formationer af alpin oprindelse, der blev transporteret af havstrømme på Adriaterhavsryggen for cirka 4-5 millioner år siden.

På Cupramontana-siden, der betragtes som hovedstaden for Verdicchio, ligger de nye vinmarker, som blev plantet i 2019-2020. De 6,3 hektar Verdicchio er kendetegnet ved stejle skråninger og tre områder med forskellige jordtyper; ler og tobaksfarvet lerjord, små skaller, tripolære mergler, mørke bituminøse lerjord, niveauer af evaporitisk kalksten og sjælden gips.

Alessandro Fenino, Pievaltas nuværende ønolog, der har arbejdet på en del af høstene hos Barone Pizzini, har ansvaret for ledelsen af projektet. Han assisteres af agronomen Pierluigi Donna og ønologen Sergio Paolucci.

Alessandro forlod Milano i 2004, hvor han kom til Maiolati Spontini, og forelskede sig i det vidunderlige område fyldt af Verdicchio. Helt fra starten styrede han vinmarkerne økologisk, og i 2005 blev produktionen også certificeret biodynamisk.

I 2008 blev Pievalta således den første certificerede biodynamiske virksomhed i Le Marche. Vinmarkerne arbejder med grønne gødningsmidler mellem rækkerne og med biodynamiske præparater for at fremme dannelse af frugtbar muld, vitalisere plantevækst og give størst mulig respekt for territoriet.

Læs mere

Værd at vide om

Pievalta

Barone Pizzini er en italiensk vinproducent med en rig historie, der går tilbage til begyndelsen af det 19. århundrede.

Vingården blev grundlagt af Pizzini-familien i 1870 i Franciacorta-regionen i Italien. Familien var en af de første til at dyrke de lokale vinmarker og producere vin i området.

Barone Pizzini var et af de grundlæggende medlemmer af Consorzio per la Tutela del Franciacorta i begyndelsen af 1900-tallet, et konsortium dedikeret til at beskytte og fremme kvaliteten af Franciacorta-vin.

I 1990’erne gennemgik vingården en større renovering og modernisering, hvor der blev investeret i nyt udstyr og bæredygtige praksisser. I dag anerkendes Barone Pizzini som en førende producent af Franciacorta, kendt for sin exceptionelle kvalitet og sit engagement i bæredygtighed.

Pievalta blev grundlagt i 2002, og er tæt knyttet til Barone Pizzini, som havde valgt regionen Castelli di Jesi og indså Verdicchio’s store potentiale som en af de vigtigste oprindelige druesorter i Italien.

Pievalta’s originale område var 24 hektar i Maiolati Spontini, og få måneder senere blev der købt yderligere 5,5 hektar på Monte Follonica i San Paolo di Jesi. I 2018 blev der købt nye vinmarker i Montecarotto og Cupramontana. I dag strækker ejendommen sig over i alt 43 hektar, hvoraf 32 er med druer.

På Monte Schiavo, i kommunen Maiolati Spontini, dyrkes 14,4 hektar Verdicchio på kalkholdig lerjord. Montecarotto, i Contrada Busche, består af 4,4 hektar vinmarker. 2/3 af disse hektar er Verdicchio, der dyrkes på et underlag af sandsten og lerjord.

Monte Follonica er en “bakke” med stejle skråninger, hvorfra man kan se havet. Vinmarkerne i Pievalta ligger på de to modsatte sider af dette “bjerg”, som tilhører to forskellige vingårde, San Paolo di Jesi og Cupramontana.

På San Paolo di Jesi skråningen er der 5,30 hektar Verdicchio, hvorfra Riserva-produktionen stammer. Jorden er kendetegnet ved sedimentære formationer af alpin oprindelse, der blev transporteret af havstrømme på Adriaterhavsryggen for cirka 4-5 millioner år siden.

På Cupramontana-siden, der betragtes som hovedstaden for Verdicchio, ligger de nye vinmarker, som blev plantet i 2019-2020. De 6,3 hektar Verdicchio er kendetegnet ved stejle skråninger og tre områder med forskellige jordtyper; ler og tobaksfarvet lerjord, små skaller, tripolære mergler, mørke bituminøse lerjord, niveauer af evaporitisk kalksten og sjælden gips.

Alessandro Fenino, Pievaltas nuværende ønolog, der har arbejdet på en del af høstene hos Barone Pizzini, har ansvaret for ledelsen af projektet. Han assisteres af agronomen Pierluigi Donna og ønologen Sergio Paolucci.

Alessandro forlod Milano i 2004, hvor han kom til Maiolati Spontini, og forelskede sig i det vidunderlige område fyldt af Verdicchio. Helt fra starten styrede han vinmarkerne økologisk, og i 2005 blev produktionen også certificeret biodynamisk.

I 2008 blev Pievalta således den første certificerede biodynamiske virksomhed i Le Marche. Vinmarkerne arbejder med grønne gødningsmidler mellem rækkerne og med biodynamiske præparater for at fremme dannelse af frugtbar muld, vitalisere plantevækst og give størst mulig respekt for territoriet.