Valentino Brut Zero 2000 (Sold out)
I 1974 besluttede Valentino Migliorini, der sammen med sin kone allerede var ejer af en Michelin-restaurant, at købe en bondegård i Monforte d’Alba i Langhe.
Med sin stærke vinfremstillingserfaring og sin medfødte evne til at være på forkant med tiden, skabte Valentino i 1976 den første Langhe-blandede vin: Bricco Manzoni, en blanding af Nebbiolo- og Barbera-druer.
Men han besluttede at gå endnu længere, og et par år senere, i 1978, begyndte han at producere mousserende vin efter den traditionelle metode og introducerede brugen af små egetræsfade til lagring af rødvine. Migliorini var den første, der importerede de små egetræsfade til Langhe, og på kort tid talte disse 300 enheder.
I 1982 blev de små egetræsfade brugt til al vinfremstilling, og i 1999 blev den første 10-årige reserve Barolo produceret. Eksperimenter har præget hele produktionen af Rocche dei Manzoni, og sammen med sans for detaljer har det ført til, at vingården er blevet en stor fortolker af piemontesiske rødvine og åbnet vejen for den traditionelle metode til fremstilling
Værd at vide om
Rocche dei Manzoni
I 1974 besluttede Valentino Migliorini, der sammen med sin kone allerede var ejer af en Michelin-restaurant, at købe en bondegård i Monforte d’Alba i Langhe.
Med sin stærke vinfremstillingserfaring og sin medfødte evne til at være på forkant med tiden, skabte Valentino i 1976 den første Langhe-blandede vin: Bricco Manzoni, en blanding af Nebbiolo- og Barbera-druer.
Men han besluttede at gå endnu længere, og et par år senere, i 1978, begyndte han at producere mousserende vin efter den traditionelle metode og introducerede brugen af små egetræsfade til lagring af rødvine. Migliorini var den første, der importerede de små egetræsfade til Langhe, og på kort tid talte disse 300 enheder.
I 1982 blev de små egetræsfade brugt til al vinfremstilling, og i 1999 blev den første 10-årige reserve Barolo produceret. Eksperimenter har præget hele produktionen af Rocche dei Manzoni, og sammen med sans for detaljer har det ført til, at vingården er blevet en stor fortolker af piemontesiske rødvine og åbnet vejen for den traditionelle metode til fremstilling