Spumante Estasi Pas Dose 13 (Sold out)
Moscato di Trani er den ædleste og ældste D.O.C.-vin fra Puglia. Allerede omkring år 1000 begyndte venetianerne at handle med denne vin, indtil de indgik en aftale med “Doge di Trane”.
Greven af Trani, Roberto d’Angiò (14. århundrede), beskæftigede sig så meget med vinen, at han satte grænser for eksporten af kvalitetsvin fra havnene i Kongeriget Napoli, hvilket skabte utilfredshed blandt de venetianske handelsmænd.
I 1500-tallet havde den berømte rejsende Leandro Alberti, forfatteren af en monumental beskrivelse over Italien, værdsat vinens kvalitet og kaldt den fremragende.
Siden da er “Moscato di Trani” blevet mere og mere værdsat, indtil den i 1974 fik D.O.C.-status og blev forfinet og forædlet.
Francesco di Filippo (bedstefar til den nuværende vinmager) grundlagde gården i marts 1887, der oprindeligt producerede og markedsførte Francesco Moscato Reale di Trani druen, den eneste vin, der blev dyrket på sin egen jord.
Udviklingen under dens strukturelle og kommercielle form startede i begyndelsen af 2000’erne med tredje generations vinmageren Franco di Filippo, der fuldstændig ændrede arbejdsmetoden hos både bedstefar Francesco og far Nicola; gennem en virksomhedsetik baseret på håndværket, unikheden og kvaliteten af Moscato Reale di Trani.
Virksomheden fortsætter traditionen ved at arbejde med sine egne Moscato Reale druer gennem en forfiningsproces baseret på naturlighed, enkelhed og professionalisme.
Druerne er høstmodne i de første ti dage af august, men efter eget valg høstes de sent i slutningen af oktober, hvor klaserne naturligt tørres på vinstokken, indtil en ideel koncentration af sukkerindhold og intense og vedvarende aromaer og dufte er nået.
Moder Natur tager sit langsomme og naturlige forløb, helt anderledes end kunstig tørring i drivhuse, med kunstig varm luft for at fremskynde modningen eller bundter, der ligger på stativer i solen.
Under den manuelle høst vælges kun de sunde klaser, mens klaserne med skimmelsvampe (botrytis cinerea) ikke plukkes, for ikke at gå på kompromis med vinnektarens ekstraordinære organoleptiske egenskaber, og derved opnå en elegant og fængende vin.
Værd at vide om
Franco di Filippo
Moscato di Trani er den ædleste og ældste D.O.C.-vin fra Puglia. Allerede omkring år 1000 begyndte venetianerne at handle med denne vin, indtil de indgik en aftale med “Doge di Trane”.
Greven af Trani, Roberto d’Angiò (14. århundrede), beskæftigede sig så meget med vinen, at han satte grænser for eksporten af kvalitetsvin fra havnene i Kongeriget Napoli, hvilket skabte utilfredshed blandt de venetianske handelsmænd.
I 1500-tallet havde den berømte rejsende Leandro Alberti, forfatteren af en monumental beskrivelse over Italien, værdsat vinens kvalitet og kaldt den fremragende.
Siden da er “Moscato di Trani” blevet mere og mere værdsat, indtil den i 1974 fik D.O.C.-status og blev forfinet og forædlet.
Francesco di Filippo (bedstefar til den nuværende vinmager) grundlagde gården i marts 1887, der oprindeligt producerede og markedsførte Francesco Moscato Reale di Trani druen, den eneste vin, der blev dyrket på sin egen jord.
Udviklingen under dens strukturelle og kommercielle form startede i begyndelsen af 2000’erne med tredje generations vinmageren Franco di Filippo, der fuldstændig ændrede arbejdsmetoden hos både bedstefar Francesco og far Nicola; gennem en virksomhedsetik baseret på håndværket, unikheden og kvaliteten af Moscato Reale di Trani.
Virksomheden fortsætter traditionen ved at arbejde med sine egne Moscato Reale druer gennem en forfiningsproces baseret på naturlighed, enkelhed og professionalisme.
Druerne er høstmodne i de første ti dage af august, men efter eget valg høstes de sent i slutningen af oktober, hvor klaserne naturligt tørres på vinstokken, indtil en ideel koncentration af sukkerindhold og intense og vedvarende aromaer og dufte er nået.
Moder Natur tager sit langsomme og naturlige forløb, helt anderledes end kunstig tørring i drivhuse, med kunstig varm luft for at fremskynde modningen eller bundter, der ligger på stativer i solen.
Under den manuelle høst vælges kun de sunde klaser, mens klaserne med skimmelsvampe (botrytis cinerea) ikke plukkes, for ikke at gå på kompromis med vinnektarens ekstraordinære organoleptiske egenskaber, og derved opnå en elegant og fængende vin.