Nantropò Magnum 2013 1250DKK
Nantropò stammer fra klaser af ansonica i Capel Rosso.
Med masser af sol og klemt mellem granit og hav, bliver passito Nantropò produceret under ekstreme forhold, som kun “ekspert” vinstokke over 80 år kan modstå og giver en exceptionel vin, omend i små mængder, der er kompleks med dens eksplosive aromaer af eksotisk frugt og citrus.
Passito sødvin tørrer druerne i solen i en periode, der varierer fra 28 til 40 dage afhængig af sæsonens tendens. Afstilkningen er manuel og gæringen foregår spontant uden temperaturkontrol, maceration i ca. 4 måneder.
La Fontuccia har fået sit navn fra det solrige jordstykke på vineriets første vingård. Fontuccias historie oprinder derfra, og her blev deres første flaske “Senti OH!” også til.
Siden 2009 har La Fontuccia på ‘Isola del Giglio’ produceret unikke vine kendt for deres ynde og kraft. Hvori de bruger Ansonica- druen, der repræsenterer akkumulationen af tusindårs historier og traditioner.
Vinmarkerne er små terrasser af tørre stenvægge blandt granitklipperne med udsigt over havet, de kan kun nås til fods med stejle stier, høsten er kun manuel, udbyttet er lavt, men druerne er meget rige på parfumer, som udelukkende dyrkes i deres egne vinmarker spredt på øen i unikke positioner: ‘Fontuccia’, ‘Capel Rosso’, ‘Olevel’, ‘Franco’ og deres sidste vingård ‘Le Grotte’.
Værd at vide om
Senti Oh!
Nantropò stammer fra klaser af ansonica i Capel Rosso.
Med masser af sol og klemt mellem granit og hav, bliver passito Nantropò produceret under ekstreme forhold, som kun “ekspert” vinstokke over 80 år kan modstå og giver en exceptionel vin, omend i små mængder, der er kompleks med dens eksplosive aromaer af eksotisk frugt og citrus.
Passito sødvin tørrer druerne i solen i en periode, der varierer fra 28 til 40 dage afhængig af sæsonens tendens. Afstilkningen er manuel og gæringen foregår spontant uden temperaturkontrol, maceration i ca. 4 måneder.
La Fontuccia har fået sit navn fra det solrige jordstykke på vineriets første vingård. Fontuccias historie oprinder derfra, og her blev deres første flaske “Senti OH!” også til.
Siden 2009 har La Fontuccia på ‘Isola del Giglio’ produceret unikke vine kendt for deres ynde og kraft. Hvori de bruger Ansonica- druen, der repræsenterer akkumulationen af tusindårs historier og traditioner.
Vinmarkerne er små terrasser af tørre stenvægge blandt granitklipperne med udsigt over havet, de kan kun nås til fods med stejle stier, høsten er kun manuel, udbyttet er lavt, men druerne er meget rige på parfumer, som udelukkende dyrkes i deres egne vinmarker spredt på øen i unikke positioner: ‘Fontuccia’, ‘Capel Rosso’, ‘Olevel’, ‘Franco’ og deres sidste vingård ‘Le Grotte’.