Grechetto Latour 2009

Årgang

2009

Producent

Sergio Mottura

Område

Umbrien

Land

Italien

Flaskestørrelse

0,75L

Alc.

*

Ejendommen Mottura besidder 130 hektar i et område rigt på naturressourcer, mod vest afgrænset af de blide bakker og lerkløfter i Civitella d’Agliano, og mod øst af Tiber-dalen, der strækker sig ind i Umbrien.

I flere århundrede er der blevet dyrket vin i området, og et dokument fra 1292 i Orvieto byarkiv navngiver disse bakker som værende blandt de allerbedste til produktion af Orvieto-vin. Tæt på både Rom og Firenze, men uberørt af enhver storstilet urbanisering, er det et område, der stadig besidder en ubesudlet og betagende naturskønhed, oversået med skove, søer og vandløb.

Godset har tilhørt Mottura-familien siden 1933, og familien har altid søgt at bevare sin rige naturarv. I begyndelsen af ​​1960’erne gennemgik ejendommen en dramatisk modernisering med overgangen fra det gamle delekulturssystem til direkte forvaltning.

Med tanken om, at vinstokke altid har haft fremgang i den vulkanske jord på disse let skrånende bakker, blev det besluttet, at områdets tradition for vindyrkning tilbød nøglen til at udnytte alt, hvad landet har at tilbyde optimalt.

På det tidspunkt blev de ældgamle vinstokke stadig dyrket ved hjælp af et system, der var arvet fra etruskerne: de hang højt over jorden, “gift” med træerne, der støttede dem. Sergio Mottura erstattede dette ældgamle system med specialiserede moderne vinmarker, som nu dækker 36 hektar, og hvert år plantes der nye vinstokke, hvilket sikrer et konstant højt kvalitetsniveau.

Valget af druesorter har fokuseret på de indfødte druer, som altid har været dyrket her, hvoraf kloner er udvalgt på baggrund af deres kvalitet og deres arvelige resistens overfor sygdomme – især vigtigt, fordi deres vin er 100 % økologisk.

Læs mere

Værd at vide om

Sergio Mottura

Ejendommen Mottura besidder 130 hektar i et område rigt på naturressourcer, mod vest afgrænset af de blide bakker og lerkløfter i Civitella d’Agliano, og mod øst af Tiber-dalen, der strækker sig ind i Umbrien.

I flere århundrede er der blevet dyrket vin i området, og et dokument fra 1292 i Orvieto byarkiv navngiver disse bakker som værende blandt de allerbedste til produktion af Orvieto-vin. Tæt på både Rom og Firenze, men uberørt af enhver storstilet urbanisering, er det et område, der stadig besidder en ubesudlet og betagende naturskønhed, oversået med skove, søer og vandløb.

Godset har tilhørt Mottura-familien siden 1933, og familien har altid søgt at bevare sin rige naturarv. I begyndelsen af ​​1960’erne gennemgik ejendommen en dramatisk modernisering med overgangen fra det gamle delekulturssystem til direkte forvaltning.

Med tanken om, at vinstokke altid har haft fremgang i den vulkanske jord på disse let skrånende bakker, blev det besluttet, at områdets tradition for vindyrkning tilbød nøglen til at udnytte alt, hvad landet har at tilbyde optimalt.

På det tidspunkt blev de ældgamle vinstokke stadig dyrket ved hjælp af et system, der var arvet fra etruskerne: de hang højt over jorden, “gift” med træerne, der støttede dem. Sergio Mottura erstattede dette ældgamle system med specialiserede moderne vinmarker, som nu dækker 36 hektar, og hvert år plantes der nye vinstokke, hvilket sikrer et konstant højt kvalitetsniveau.

Valget af druesorter har fokuseret på de indfødte druer, som altid har været dyrket her, hvoraf kloner er udvalgt på baggrund af deres kvalitet og deres arvelige resistens overfor sygdomme – især vigtigt, fordi deres vin er 100 % økologisk.