Due Cuori 0,375l 2007 495DKK
Carlo Nerozzi, som har overtaget vingården fra sine forældre, fortæller deres historie om deres famøse hus i Veneto:
“Le Vigne di San Pietro er en unik “ø” beliggende på Gardasøens moræniske bakker i Veneto-regionen i det nordøstlige Italien.
Den 10 hektar store vingård blev grundlagt i 1980 af Sergio og Franca Nerozzi, mine forældre, da min far ville flytte sin familie fra den travle by til landet. Hans drøm var at finde et smukt sted midt i naturen, som også var rigt til høst. Efter to års tålmodig søgen bragte skæbnen os her til Le Vigne di San Pietro; det er et unikt, strategisk beliggende sted mellem Gardasøen og den smukke by Verona.
Vores jord er særdeles velegnet til produktion af vindruer. De gamle levn og den konsekvent høje kvalitet af produktionen, som vi har opnået gennem årene, understreger Le Vigne di San Pietros unikhed på mange måder. Jeg kan sige, at mine forældre var meget kloge.
Morænejorden er sammensat af en blanding af ler, kalksten og er af glacial oprindelse og derfor rig på mineraler. Mikroklimaet er påvirket af den nærliggende Gardasø, som forbedrer vinstokkenes kvaliteter og tjener til at få det bedste frem fra denne specielle jord.
Vinmarkerne er omgivet af en lille skov af forskelligartede træarter, hvilket skaber rig biodiversitet, som er medvirkende til en afbalanceret vækst af vinstokkene.
Som den ældste søn blev jeg født til at følge i min fars fodspor. Men da jeg også var meget kreativ, tog jeg først en uddannelse i arkitektur. Ikke desto mindre var mit kald at blive vinmager på “Le Vigne di San Pietro”.
Jeg var nødt til at udnytte jorden, der omgiver mig. Jord, der skulle dyrkes på højeste niveau. Jeg betragter vin som mit kreative “medium”, en måde at fremme kulturel formidling og socialisering, og på at videreføre den enorme visdom fra vores fortid.
Jeg har arbejdet inden for vinfremstilling i over 30 år i samarbejde med min ven, Federico Giotto, en talentfuld, ung agronom og ønolog. Hans nøjagtighed og tekniske ekspertise har hjulpet os med at udtrykke vores vinstil gennem de sidste 15 år.
Jeg sætter personligt pris på vine, der er elegante, interessante, intense, men ikke anmassende. Dette er vine, som kan udvikle sig med tiden og intensivere deres oprindelige egenskaber. Jeg elsker mineralske aromaer, strålende og varme farver, lette og forførende dufte.
Det er det, jeg stræber efter at formidle gennem de vine, der kommer fra dette specielle land.”
– Carlo Nerozzi
Værd at vide om
Le Vigne di San Pietro
Carlo Nerozzi, som har overtaget vingården fra sine forældre, fortæller deres historie om deres famøse hus i Veneto:
“Le Vigne di San Pietro er en unik “ø” beliggende på Gardasøens moræniske bakker i Veneto-regionen i det nordøstlige Italien.
Den 10 hektar store vingård blev grundlagt i 1980 af Sergio og Franca Nerozzi, mine forældre, da min far ville flytte sin familie fra den travle by til landet. Hans drøm var at finde et smukt sted midt i naturen, som også var rigt til høst. Efter to års tålmodig søgen bragte skæbnen os her til Le Vigne di San Pietro; det er et unikt, strategisk beliggende sted mellem Gardasøen og den smukke by Verona.
Vores jord er særdeles velegnet til produktion af vindruer. De gamle levn og den konsekvent høje kvalitet af produktionen, som vi har opnået gennem årene, understreger Le Vigne di San Pietros unikhed på mange måder. Jeg kan sige, at mine forældre var meget kloge.
Morænejorden er sammensat af en blanding af ler, kalksten og er af glacial oprindelse og derfor rig på mineraler. Mikroklimaet er påvirket af den nærliggende Gardasø, som forbedrer vinstokkenes kvaliteter og tjener til at få det bedste frem fra denne specielle jord.
Vinmarkerne er omgivet af en lille skov af forskelligartede træarter, hvilket skaber rig biodiversitet, som er medvirkende til en afbalanceret vækst af vinstokkene.
Som den ældste søn blev jeg født til at følge i min fars fodspor. Men da jeg også var meget kreativ, tog jeg først en uddannelse i arkitektur. Ikke desto mindre var mit kald at blive vinmager på “Le Vigne di San Pietro”.
Jeg var nødt til at udnytte jorden, der omgiver mig. Jord, der skulle dyrkes på højeste niveau. Jeg betragter vin som mit kreative “medium”, en måde at fremme kulturel formidling og socialisering, og på at videreføre den enorme visdom fra vores fortid.
Jeg har arbejdet inden for vinfremstilling i over 30 år i samarbejde med min ven, Federico Giotto, en talentfuld, ung agronom og ønolog. Hans nøjagtighed og tekniske ekspertise har hjulpet os med at udtrykke vores vinstil gennem de sidste 15 år.
Jeg sætter personligt pris på vine, der er elegante, interessante, intense, men ikke anmassende. Dette er vine, som kan udvikle sig med tiden og intensivere deres oprindelige egenskaber. Jeg elsker mineralske aromaer, strålende og varme farver, lette og forførende dufte.
Det er det, jeg stræber efter at formidle gennem de vine, der kommer fra dette specielle land.”
– Carlo Nerozzi