Brunello Di Montalcino 1988 (Sold out)
Som en af de tidligst daterede, producerede Caparzo deres første Brunello i 1970. Det var en tid, hvor der kun var 13 vingårde i Montalcino, hvorfor Caparzo er anset for at være en af de få historiske Brunello producenter i Montalcino. De kendetegnende karakteristikaer af Caparzos Brunello stammer fra deres Sangiovese druevarianter.
Caparzo ejendommen er en af de få ejendomme, der har vinmarker i mange forskellige geografiske placeringer indenfor Brunello di Montalcino DOCG’en. Dette skaber muligheden for at blande de nøje udvalgte og håndplukkede druer fra en bred palet af Sangiovese fra de forskellige mikroklimaer og terroirer, der findes i Montalcino.
Druerne fra Caparzo stammer fra 4 forskellige mark-områder på i alt 200 hektar, hvor tætheden svarer til i gennemsnit 5000 planter pr hektar:
“Caparzo” 220 meters højde. I den nordlige del af Montalcino, område på 8 hektar. Terroiret består af Sand/leret Pliocæn ophobning.
“La Caduta” 300 meters højde. I den sydvestlige del af Montalcino, område på 7 hektar. Terroiret består af løst pakket Arenaceous Schist sten.
“Il Cassero” 270 meters højde. I den sydlige del af Montalcino, område på 6 hektar. Terroiret består af en blanding af Pliocæn og sand/sten/Ler Schist mix.
“San Piero” 250 meters højde. I den østlige del af Montalcino, område på 2 hektar. Terroiret består af Sand/ler.
Selve fermenteringsprocessen starter i ståltanke, og allerede inden for de første 2 dage er ønologerne særligt opmærksomme på druernes frø, der bliver fjernet fra fermenteringen, hvis de ikke er modnet nok. Den primære fermentering tager 7 dage, ved kontrollerede temperaturer mellem 28-30 °C.
Da drueskindet på de pågældende druer er af højeste kvalitet, har mosten yderligere 10-15 dages kontakt med skindet. Den Malolaktiske gæring, der stabiliserer vinen ved at opbruge mælkesyrebakterierne, foregår som spontanfermentering ved kontrollerede temperaturer mellem 20-24 °C.
Netop denne skruppelløse og detaljeorienterede mentalitet kan smages i vinene.
Værd at vide om
Caparzo
Som en af de tidligst daterede, producerede Caparzo deres første Brunello i 1970. Det var en tid, hvor der kun var 13 vingårde i Montalcino, hvorfor Caparzo er anset for at være en af de få historiske Brunello producenter i Montalcino. De kendetegnende karakteristikaer af Caparzos Brunello stammer fra deres Sangiovese druevarianter.
Caparzo ejendommen er en af de få ejendomme, der har vinmarker i mange forskellige geografiske placeringer indenfor Brunello di Montalcino DOCG’en. Dette skaber muligheden for at blande de nøje udvalgte og håndplukkede druer fra en bred palet af Sangiovese fra de forskellige mikroklimaer og terroirer, der findes i Montalcino.
Druerne fra Caparzo stammer fra 4 forskellige mark-områder på i alt 200 hektar, hvor tætheden svarer til i gennemsnit 5000 planter pr hektar:
“Caparzo” 220 meters højde. I den nordlige del af Montalcino, område på 8 hektar. Terroiret består af Sand/leret Pliocæn ophobning.
“La Caduta” 300 meters højde. I den sydvestlige del af Montalcino, område på 7 hektar. Terroiret består af løst pakket Arenaceous Schist sten.
“Il Cassero” 270 meters højde. I den sydlige del af Montalcino, område på 6 hektar. Terroiret består af en blanding af Pliocæn og sand/sten/Ler Schist mix.
“San Piero” 250 meters højde. I den østlige del af Montalcino, område på 2 hektar. Terroiret består af Sand/ler.
Selve fermenteringsprocessen starter i ståltanke, og allerede inden for de første 2 dage er ønologerne særligt opmærksomme på druernes frø, der bliver fjernet fra fermenteringen, hvis de ikke er modnet nok. Den primære fermentering tager 7 dage, ved kontrollerede temperaturer mellem 28-30 °C.
Da drueskindet på de pågældende druer er af højeste kvalitet, har mosten yderligere 10-15 dages kontakt med skindet. Den Malolaktiske gæring, der stabiliserer vinen ved at opbruge mælkesyrebakterierne, foregår som spontanfermentering ved kontrollerede temperaturer mellem 20-24 °C.
Netop denne skruppelløse og detaljeorienterede mentalitet kan smages i vinene.