Brunello Di Montalcino 1978 4375DKK
I starten af det 18. århundrede satsede Clemente Santi og hans nevø Feruccio Biondi Santi på at producere fadlagrede vine, udelukkende baseret på Sangiovese druen, og i 1888 producerede de en af Toscanas første vintage Brunelloer.
Biondi Santi familien er i dag alment kendt i Toscana som grundlæggere af DOCG Brunello Di Montalcino, hvor de producerer Brunello på familiens egen Sangiovese Klon BBS11 (Brunello Biondi Santi 11), der balancerer frugt, struktur og syre. BBS11 er den eneste officielle kloning af en drue, der er opkaldt efter en enkelt producent.
I dag produceres Biondi Santi’s Brunello primært på et højdedrag af 26 hektar marker ved Tenuta Greppo skråningen i den Toscanske by Siena, hvor markernes terroir er domineret af Galestro-lerskifer. Vine fra et sådan underlag fremstår bløde med komplekse lag af frugt, der skaber en dyb oplevelse uden, at den pågældende vin fremstår tung eller kluntet. Dette skyldes, at Galestro underlaget er i stand til at holde meget vand og gør, at Sangiovese druen kan modnes uden at udsættes for stress i form af for meget varme.
Santi’s tilgang til Brunello bygger på filosofien om kompromisløs produktion med et fokus på detaljer akkompagneret af en håndværksmæssig sans for ekspertise. Alt dette leder i dag til et renommé af Brunelloer, der er kendte for deres ekstraordinære elegance og lange lagringspotentiale.
Værd at vide om
Biondi Santi
I starten af det 18. århundrede satsede Clemente Santi og hans nevø Feruccio Biondi Santi på at producere fadlagrede vine, udelukkende baseret på Sangiovese druen, og i 1888 producerede de en af Toscanas første vintage Brunelloer.
Biondi Santi familien er i dag alment kendt i Toscana som grundlæggere af DOCG Brunello Di Montalcino, hvor de producerer Brunello på familiens egen Sangiovese Klon BBS11 (Brunello Biondi Santi 11), der balancerer frugt, struktur og syre. BBS11 er den eneste officielle kloning af en drue, der er opkaldt efter en enkelt producent.
I dag produceres Biondi Santi’s Brunello primært på et højdedrag af 26 hektar marker ved Tenuta Greppo skråningen i den Toscanske by Siena, hvor markernes terroir er domineret af Galestro-lerskifer. Vine fra et sådan underlag fremstår bløde med komplekse lag af frugt, der skaber en dyb oplevelse uden, at den pågældende vin fremstår tung eller kluntet. Dette skyldes, at Galestro underlaget er i stand til at holde meget vand og gør, at Sangiovese druen kan modnes uden at udsættes for stress i form af for meget varme.
Santi’s tilgang til Brunello bygger på filosofien om kompromisløs produktion med et fokus på detaljer akkompagneret af en håndværksmæssig sans for ekspertise. Alt dette leder i dag til et renommé af Brunelloer, der er kendte for deres ekstraordinære elegance og lange lagringspotentiale.