Brunello 1996 975DKK
Nello Baricci har produceret vin siden stiftelsen i 1955, i det vel anerkendte område Montsoli, i det nordlige Montalcino, der er alment kendt som et af de bedste Brunello områder.
Vingården er beliggende på skråningen over byen Siena, 280 meter over havets overflade. Den dækker 12 hektar (hvoraf 5 er beplantet med Sangiovese Grosso til Brunello) på den lille Montosoli bakke, der i århundreder har været betragtet som et område med ekspertise, kvalitet og høj stolthed for vinproduktionen.
Nello Baricci blev født i 1955 i bondefamilien Baricci, som efter mange års opofrelse, endelig havde økonomisk plads til at købe en lille gård, kaldet Colombaio Montosoli.
På det tidspunkt blev den ukendte vin Brunello produceret i små mængder og kun af nogle få entusiaster. Årene går, og i 1967 stiftede Baricci sammen med nogle få andre producenter “Consorzio del Vino Brunello di Montalcino”, en fri sammenslutning af producenter for at beskytte, forsvare og fremme deres vin, hvis ry voksede mere og mere.
Den første kommercielt fremstillede Baricci Brunello er dateret 1971, mens den første flaske Rosso di Montalcino er fra 1968. I dag er det børnebørnene Federico og Francesco, der fører familiens navn videre, som er synonymt med tradition, passion og professionalisme. Støtten til bedstefaren af tredje generation er nu et bevis på beskæftigelsesmuligheder for nye generationer, som fortsætter arbejdet med stor stolthed og engagement.
Høsten er 100% manuel og håndrevet, og druerne bliver nøje gennemgået og udvalgt, inden de ankommer til kælderen. Når druerne er i vineriet, fermenterer de i organoleptiske rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer. Den komplette gæring tager normalt mindre end 20 dage. Under denne proces undgås al unødig stress af druerne, så de bedste dufte og farver, som er typisk for sangiovese, opnås.
Kælderen er udstyret med rustfri ståltanke og egetræsfade fra Slavonien. Gæringen og lagringen følger trofast de traditionelle regler, der har gjort Brunelloen verdensberømt. Vinen er derfor på fade i mindst 3 år og lagres derefter i 8 måneder på flaske, inden den markedsføres i flere europæiske lande, samt i USA og Japan.
Den gennemsnitlige årlige produktion er på omkring 13000 flasker Brunello og 18000 flasker Rosso di Montalcino.
Bariccis selskab er anset som en historisk virksomhed i Montalcino og som en af de såkaldte “små producenter”, der har bidraget til at gøre Brunello Di Montalcino til det, den er anerkendt for i dag.
Værd at vide om
Baricci Nello
Nello Baricci har produceret vin siden stiftelsen i 1955, i det vel anerkendte område Montsoli, i det nordlige Montalcino, der er alment kendt som et af de bedste Brunello områder.
Vingården er beliggende på skråningen over byen Siena, 280 meter over havets overflade. Den dækker 12 hektar (hvoraf 5 er beplantet med Sangiovese Grosso til Brunello) på den lille Montosoli bakke, der i århundreder har været betragtet som et område med ekspertise, kvalitet og høj stolthed for vinproduktionen.
Nello Baricci blev født i 1955 i bondefamilien Baricci, som efter mange års opofrelse, endelig havde økonomisk plads til at købe en lille gård, kaldet Colombaio Montosoli.
På det tidspunkt blev den ukendte vin Brunello produceret i små mængder og kun af nogle få entusiaster. Årene går, og i 1967 stiftede Baricci sammen med nogle få andre producenter “Consorzio del Vino Brunello di Montalcino”, en fri sammenslutning af producenter for at beskytte, forsvare og fremme deres vin, hvis ry voksede mere og mere.
Den første kommercielt fremstillede Baricci Brunello er dateret 1971, mens den første flaske Rosso di Montalcino er fra 1968. I dag er det børnebørnene Federico og Francesco, der fører familiens navn videre, som er synonymt med tradition, passion og professionalisme. Støtten til bedstefaren af tredje generation er nu et bevis på beskæftigelsesmuligheder for nye generationer, som fortsætter arbejdet med stor stolthed og engagement.
Høsten er 100% manuel og håndrevet, og druerne bliver nøje gennemgået og udvalgt, inden de ankommer til kælderen. Når druerne er i vineriet, fermenterer de i organoleptiske rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer. Den komplette gæring tager normalt mindre end 20 dage. Under denne proces undgås al unødig stress af druerne, så de bedste dufte og farver, som er typisk for sangiovese, opnås.
Kælderen er udstyret med rustfri ståltanke og egetræsfade fra Slavonien. Gæringen og lagringen følger trofast de traditionelle regler, der har gjort Brunelloen verdensberømt. Vinen er derfor på fade i mindst 3 år og lagres derefter i 8 måneder på flaske, inden den markedsføres i flere europæiske lande, samt i USA og Japan.
Den gennemsnitlige årlige produktion er på omkring 13000 flasker Brunello og 18000 flasker Rosso di Montalcino.
Bariccis selskab er anset som en historisk virksomhed i Montalcino og som en af de såkaldte “små producenter”, der har bidraget til at gøre Brunello Di Montalcino til det, den er anerkendt for i dag.