Barolo Villero Di Castiglione Falleto 1985 7250DKK
Bruno Giacosa startede som erhvervsdrivende i sin bedstefars virksomhed, hvor de købte druer fra vinbønder, som de stolede på og havde et godt forhold til. Dette gjorde de i mange år, og var de første til at fremstille Barbaresco flasker fra enkeltmarker i 1964.
Bruno Giacosa havde tæt kontakt til de store vinhuse, såsom Angelo Gaja, Elio Altare m.m., og var en af dem, som har formået at give Piemonte den meteoriske høje anerkendelse i dag. Selvom Bruno Giacosa var åben for de ‘modernistiske’ vinifikationer og andet, brugte han udelukkende store traditionelle tønder til deres vine.
Det var først i 1982, at Bruno Giacosa kunne købe sin første vingård i Falletto di Serralunga.
Senere købte han marker i bl.a. Asili og Rabajá, som anses af mange for at være den bedste ‘cru’ i Barbaresco. I begyndelsen af år 2000 overtog Bruno Giacosas datter vingården og fik deres gamle mentor tilbage, den verdenskendte ønolog, Dante Scaglione.
Bruno Giacosa er stadigvæk i dag en af topproducenterne af vin i Barolo, og er anerkendt både nationalt og internationalt.
Værd at vide om
Bruno Giacosa
Bruno Giacosa startede som erhvervsdrivende i sin bedstefars virksomhed, hvor de købte druer fra vinbønder, som de stolede på og havde et godt forhold til. Dette gjorde de i mange år, og var de første til at fremstille Barbaresco flasker fra enkeltmarker i 1964.
Bruno Giacosa havde tæt kontakt til de store vinhuse, såsom Angelo Gaja, Elio Altare m.m., og var en af dem, som har formået at give Piemonte den meteoriske høje anerkendelse i dag. Selvom Bruno Giacosa var åben for de ‘modernistiske’ vinifikationer og andet, brugte han udelukkende store traditionelle tønder til deres vine.
Det var først i 1982, at Bruno Giacosa kunne købe sin første vingård i Falletto di Serralunga.
Senere købte han marker i bl.a. Asili og Rabajá, som anses af mange for at være den bedste ‘cru’ i Barbaresco. I begyndelsen af år 2000 overtog Bruno Giacosas datter vingården og fik deres gamle mentor tilbage, den verdenskendte ønolog, Dante Scaglione.
Bruno Giacosa er stadigvæk i dag en af topproducenterne af vin i Barolo, og er anerkendt både nationalt og internationalt.