Barolo Roggeri 2007 Magnum 2200DKK
Gennem fem generationer af vinbønder fra Ciabot Berton, i La Morra, er der blevet skabt et langvarigt, uopløseligt bånd, der forbinder Oberto-familien med La Morra og bakkerne, hvor deres Barolo dyrkes. En historie med rod i en stærk tilknytning til landet, næret med fornyet lidenskab hver dag.
I 1876 købte deres tipoldemor, Maria, sin første vingård i et af La Morras fineste crus, Rive.
I 1950’erne, efter altid at have været en typisk Langa-gård, der ud over vinmarker var dedikeret til dyrkning af frugt og avl af husdyr, begyndte godset med Luigi at specialisere sig i dyrkning af vingården.
I 1961 var den første årgang af Barolo flasket. Mellem 60’erne og 70’erne købte familien ny jord, der fik selskab af vinmarkerne arvet af Luigis kone, Maria Beatrice, i det historiske Roggeri cru.
I 80’erne var vingården, som den kendes i dag, blevet bygget i et dominerende område, som tilbyder en panoramaudsigt over bakkerne i Barolo.
I 90’erne fik Luigi selskab af sine børn Marco, en ønolog, og Paola, en agronom. De var bevidste om jordens store potentiale, og sigtede på at forbedre dens unikke natur og fortsatte med at arbejde hen imod separat vinificering af de forskellige parceller.
Sideløbende med Barolo fra Ciabot Berton, der i over 30 år har været synonym for elegance og finesse blandt Barolo fremstillet i La Morra, begyndte godset at producere den første enkeltmarks Barolo af udvalgte parceller af gamle vinstokke i Roggeri cru.
En dag ankom Federica, Marcos kone, der med sin passion for vin bidrog som sommelier.
Luigis værdifulde viden og øget erfaring, kombineret med en omhyggelig styring af vinmarkerne og beslutningen om at overlade jobbet med at forbedre skønheden i hvert terroir til respektfuld vinificering og aldring, giver muligheden for at tilbyde vine med et udtryk af et unikt og charmerende territorium.
Værd at vide om
Ciabot Berton
Gennem fem generationer af vinbønder fra Ciabot Berton, i La Morra, er der blevet skabt et langvarigt, uopløseligt bånd, der forbinder Oberto-familien med La Morra og bakkerne, hvor deres Barolo dyrkes. En historie med rod i en stærk tilknytning til landet, næret med fornyet lidenskab hver dag.
I 1876 købte deres tipoldemor, Maria, sin første vingård i et af La Morras fineste crus, Rive.
I 1950’erne, efter altid at have været en typisk Langa-gård, der ud over vinmarker var dedikeret til dyrkning af frugt og avl af husdyr, begyndte godset med Luigi at specialisere sig i dyrkning af vingården.
I 1961 var den første årgang af Barolo flasket. Mellem 60’erne og 70’erne købte familien ny jord, der fik selskab af vinmarkerne arvet af Luigis kone, Maria Beatrice, i det historiske Roggeri cru.
I 80’erne var vingården, som den kendes i dag, blevet bygget i et dominerende område, som tilbyder en panoramaudsigt over bakkerne i Barolo.
I 90’erne fik Luigi selskab af sine børn Marco, en ønolog, og Paola, en agronom. De var bevidste om jordens store potentiale, og sigtede på at forbedre dens unikke natur og fortsatte med at arbejde hen imod separat vinificering af de forskellige parceller.
Sideløbende med Barolo fra Ciabot Berton, der i over 30 år har været synonym for elegance og finesse blandt Barolo fremstillet i La Morra, begyndte godset at producere den første enkeltmarks Barolo af udvalgte parceller af gamle vinstokke i Roggeri cru.
En dag ankom Federica, Marcos kone, der med sin passion for vin bidrog som sommelier.
Luigis værdifulde viden og øget erfaring, kombineret med en omhyggelig styring af vinmarkerne og beslutningen om at overlade jobbet med at forbedre skønheden i hvert terroir til respektfuld vinificering og aldring, giver muligheden for at tilbyde vine med et udtryk af et unikt og charmerende territorium.