Barolo Prapo’ 88

Årgang

1988

Producent

Ceretto

Område

Piemonte

Land

Italien

Flaskestørrelse

0,75L

Alc.

14%

Ricardo Ceretto, der er berømt for sine enkeltmarks barolo vine, grundlagde Ceretto i 1930. Som mange andre købte Ricardo i starten druerne og først senere sine egne vingårde.

Pionerens imperium voksede især i 1970’erne, hvor de byggede Bricco Rocche i Barolo og Bricco Asili i Barbaresco. Ricardo byggede disse vingårde for at producere enkeltmarks-vine. Deres første cru årgang var i 1986 fra Bricco Roche marken i Barolo.

Ceretto har siden fulgt op med flere andre udtryk baseret på enkeltmarks-druer. Disse vine er gæret i rustfrit stål med brug af vildgær før fadlagring i fransk eg i op til to år.

Vinene er delikate, men alligevel intense, med kraftfulde aromaer af frugt, krydderier, chokolade og trøffel. I Barbaresco producerer Ceretto tre DOCG-vine, Bernardot, Gallina og Asili, på vingården Bricco Asili. Disse vinmarker har jord af mergel, ler, silt og sand.

Ud over Cerettos Barolo og Barbaresco vine, producerer ejendommen flere andre vine fra omkring Piemonte. Disse omfatter en Langhe DOC Bianco, en Dolcetto d’Alba og en generisk Barolo DOCG.

Den tredje generation, børn af Bruno og Marcello – Lisa, Roberta, Alessandro og Federico – kom med i virksomheden i 1999, som i 2010 omdannede driften til økologi.

Stadig med fokus på kvalitetsprodukter, leverer de også råvarer til en 3 stjernet michelin i Alba, Piazza Duomo.

Læs mere

Værd at vide om

Ceretto

Ricardo Ceretto, der er berømt for sine enkeltmarks barolo vine, grundlagde Ceretto i 1930. Som mange andre købte Ricardo i starten druerne og først senere sine egne vingårde.

Pionerens imperium voksede især i 1970’erne, hvor de byggede Bricco Rocche i Barolo og Bricco Asili i Barbaresco. Ricardo byggede disse vingårde for at producere enkeltmarks-vine. Deres første cru årgang var i 1986 fra Bricco Roche marken i Barolo.

Ceretto har siden fulgt op med flere andre udtryk baseret på enkeltmarks-druer. Disse vine er gæret i rustfrit stål med brug af vildgær før fadlagring i fransk eg i op til to år.

Vinene er delikate, men alligevel intense, med kraftfulde aromaer af frugt, krydderier, chokolade og trøffel. I Barbaresco producerer Ceretto tre DOCG-vine, Bernardot, Gallina og Asili, på vingården Bricco Asili. Disse vinmarker har jord af mergel, ler, silt og sand.

Ud over Cerettos Barolo og Barbaresco vine, producerer ejendommen flere andre vine fra omkring Piemonte. Disse omfatter en Langhe DOC Bianco, en Dolcetto d’Alba og en generisk Barolo DOCG.

Den tredje generation, børn af Bruno og Marcello – Lisa, Roberta, Alessandro og Federico – kom med i virksomheden i 1999, som i 2010 omdannede driften til økologi.

Stadig med fokus på kvalitetsprodukter, leverer de også råvarer til en 3 stjernet michelin i Alba, Piazza Duomo.