Barolo Gran Bussia 2000 4500DKK

Årgang

2000

Producent

Aldo Conterno

Område

Piemonte

Land

Italien

Flaskestørrelse

0,75L

Alc.

14,5%

Poderi Aldo Conterno er en velanset og meget efterspurgt Piemonte-producent, kendt for sine vine fra de bedste parceller fra Bussia-vingården i Monforte d’Alba.

Virksomheden blev grundlagt i 1969, da Aldo købte godset Favot med dets Bussia-besiddelser. I de foregående otte år havde han ledet Giacomo Conterno sammen med sin bror, men tog af sted for at lave vine i et mindre resolut traditionalistisk miljø.

Aldo Conterno er blevet stemplet som en Barolo-modernist, ofte sagt i sammenligning med hans bror Giovanni fra den trofaste gammeldags Giacomo Conterno ejendom. Selvom Aldo Conterno døde i 2012, bliver vinhuset stadig i dag betragtet som den største barolo-vinmager i Piemonte. De har 25 hektar på syd- og sydvestvendte skråninger med kalkholdig lerjord.

Deres Barolo er lavet fra Romirasco-, Cicala- og Colonnello-parcellerne inden for Bussia-vingården. I Aldos vinfremstilling kombineres der det moderne og traditionelle med Barolo vinene, der er lagret længe på store slovenske egetræsfade. Derudover, anvendes der også franske barriques i sortimentet. Bussia lagres i 26 måneder, Cru-vinene får 28-30 måneder på fad, mens Granbussiaen får 32 måneder og først frigives fra kældrene otte år efter årgangen.

Læs mere

Værd at vide om

Aldo Conterno

Poderi Aldo Conterno er en velanset og meget efterspurgt Piemonte-producent, kendt for sine vine fra de bedste parceller fra Bussia-vingården i Monforte d’Alba.

Virksomheden blev grundlagt i 1969, da Aldo købte godset Favot med dets Bussia-besiddelser. I de foregående otte år havde han ledet Giacomo Conterno sammen med sin bror, men tog af sted for at lave vine i et mindre resolut traditionalistisk miljø.

Aldo Conterno er blevet stemplet som en Barolo-modernist, ofte sagt i sammenligning med hans bror Giovanni fra den trofaste gammeldags Giacomo Conterno ejendom. Selvom Aldo Conterno døde i 2012, bliver vinhuset stadig i dag betragtet som den største barolo-vinmager i Piemonte. De har 25 hektar på syd- og sydvestvendte skråninger med kalkholdig lerjord.

Deres Barolo er lavet fra Romirasco-, Cicala- og Colonnello-parcellerne inden for Bussia-vingården. I Aldos vinfremstilling kombineres der det moderne og traditionelle med Barolo vinene, der er lagret længe på store slovenske egetræsfade. Derudover, anvendes der også franske barriques i sortimentet. Bussia lagres i 26 måneder, Cru-vinene får 28-30 måneder på fad, mens Granbussiaen får 32 måneder og først frigives fra kældrene otte år efter årgangen.