Barolo Garblet Sue 1999 1750DKK
Siden Giacinto Brovia stiftede vingården Brovia i byen Castiglione Falletto i hjertet af Barolo-distriktet, har familien konstant været engageret i druedyrkning og vinproduktion. Deres produktion har i en periode været afbrudt i 30 år bl.a. pga. Phylloxera-pesten, økonomiske omvæltninger og to krige, men i 1953 genoptog de to brødre, Giacinto og Raffaele, børnebørn af grundlæggeren, vinproduktion i fuld skala.
Giacinto, en uddannet ønolog, var ansvarlig for produktionen af vinen, mens Raffaele, en uddannet agronom, overvågede arbejdet på vingården. De flaskede deres første barolo i 1950’erne med eget navn og i 1980’erne begyndte de at få meget mere anerkendelse og opmærksomhed. Giacintos døtre, Cristina og Elena, er nu fuldstændig engageret som fjerde generation i den familiedrevne ejendoms anliggender.
Da deres produktion involverer store fade, bliver de anset som værende mere traditionalistiske. Brovia ejer jord i en række af de bedste “cru”-marker i Piemonte, såsom Rocche, Villero og Garblet Sue, alle i Castiglione Falletto, samt Brea i Serralunga. Disse forskellige vinmarker repræsenterer en række jordtyper, fra tungere ler til sprøde kalksten.
Brovia-familien er ekstremt samvittighedsfulde vinbønder, og dyrker økologisk i enhver forstand af ordet; de udfører jordbundsanalyser hvert andet år for at sikre, at grundstofferne er i ligevægt; beskæringen udføres for at begrænse høstniveauer; og drueklaser udtyndes om sommeren, når det er nødvendigt.
Høsten udføres udelukkende i hånden og begynder normalt i slutningen af september med Dolcetto, Arneis og Barbera; Nebbiolo modnes først senere, og høsten for de forskellige Baroli sker normalt i midten af oktober.
Brovia-ejendommen omfatter 19,2 hektar med 55% af produktionen dedikeret til Barolo, 25% i Dolcetto, 10% til Barbera og de resterende 10% produceret fra Arneis, Nebbiolo d’Alba og Freisa.
Værd at vide om
Brovia
Siden Giacinto Brovia stiftede vingården Brovia i byen Castiglione Falletto i hjertet af Barolo-distriktet, har familien konstant været engageret i druedyrkning og vinproduktion. Deres produktion har i en periode været afbrudt i 30 år bl.a. pga. Phylloxera-pesten, økonomiske omvæltninger og to krige, men i 1953 genoptog de to brødre, Giacinto og Raffaele, børnebørn af grundlæggeren, vinproduktion i fuld skala.
Giacinto, en uddannet ønolog, var ansvarlig for produktionen af vinen, mens Raffaele, en uddannet agronom, overvågede arbejdet på vingården. De flaskede deres første barolo i 1950’erne med eget navn og i 1980’erne begyndte de at få meget mere anerkendelse og opmærksomhed. Giacintos døtre, Cristina og Elena, er nu fuldstændig engageret som fjerde generation i den familiedrevne ejendoms anliggender.
Da deres produktion involverer store fade, bliver de anset som værende mere traditionalistiske. Brovia ejer jord i en række af de bedste “cru”-marker i Piemonte, såsom Rocche, Villero og Garblet Sue, alle i Castiglione Falletto, samt Brea i Serralunga. Disse forskellige vinmarker repræsenterer en række jordtyper, fra tungere ler til sprøde kalksten.
Brovia-familien er ekstremt samvittighedsfulde vinbønder, og dyrker økologisk i enhver forstand af ordet; de udfører jordbundsanalyser hvert andet år for at sikre, at grundstofferne er i ligevægt; beskæringen udføres for at begrænse høstniveauer; og drueklaser udtyndes om sommeren, når det er nødvendigt.
Høsten udføres udelukkende i hånden og begynder normalt i slutningen af september med Dolcetto, Arneis og Barbera; Nebbiolo modnes først senere, og høsten for de forskellige Baroli sker normalt i midten af oktober.
Brovia-ejendommen omfatter 19,2 hektar med 55% af produktionen dedikeret til Barolo, 25% i Dolcetto, 10% til Barbera og de resterende 10% produceret fra Arneis, Nebbiolo d’Alba og Freisa.