Badia A Passig.Ris 1997

Årgang

1997

Producent

Antinori

Område

Toscana

Land

Italien

Flaskestørrelse

0,75L

Alc.

13,5%

Antinori Familien er i dag især kendt for deres nærmest kult produktion af Supertoscanere ‘Tenuta Tignanelo’ og ‘Solaia’, rødvin på Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Men familiens vinhistorie slår rødder langt tilbage. Antinori-familien har været engageret i vinfremstillingskunsten i over seks århundreder, siden 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev medlem af “Arte Fiorentina dei Vinattieri” – det florentinske vinmagerlaug. Gennem hele sin historie, har Antinori-familien styret forretningen direkte ved at tage innovative og modige beslutninger, mens de bevarer respekten for traditionerne og miljøet.

I dag er Albiera Antinori præsident for Marchesi Antinori med tæt støtte fra hendes to søstre, Allegra og Alessia, som alle er aktivt involveret i virksomheden. Medens deres far, Marchese Piero Antinori, er den nuværende ærespræsident for virksomheden. Tradition, passion og intuition er de tre drivkræfter, der fik Marchesi Antinori til at etablere sig som et af ​​de vigtigste vinproducenter af italiensk kultvin.

Familiens historiske arv ligger i deres ejendom i Toscana og Umbrien, men gennem årene har de investeret i mange andre områder, både i Italien og i udlandet, der er kendt for at producere vin af høj kvalitet, hvilket åbner nye muligheder for at udvikle unikke nye terroirer med stort potentiale.
Badia a Passignano ligger over byen Sambuca Val di Pesa, kun 3 kilometer syd for Tenuta Tignanello-ejendommen, et område på 223 hektar, hvoraf 65 hektar hovedsagelig er beplantet med Sangiovese, som vokser i en højde omkring 250-300 meters højde, på kalkholdig jord.

Inden årets udgang afslutter vinene spontant malolaktisk gæring på nye ungarske egetræsfade (300-liter og 225-liter) og en lille procentdel i nye franske eg-barriques (225-liter). Efter malolaktisk gæring bliver vinene udvalgt, blandet og erstattet på førnævnte barriques i ca. 14 måneder. Efter lagring bliver vinen fra hver enkelt barrique smagt og efter yderligere udvælgelse bliver de tappet på flaske og lagret i flaskerne i 12 måneder.

Læs mere

Værd at vide om

Antinori

Antinori Familien er i dag især kendt for deres nærmest kult produktion af Supertoscanere ‘Tenuta Tignanelo’ og ‘Solaia’, rødvin på Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Men familiens vinhistorie slår rødder langt tilbage. Antinori-familien har været engageret i vinfremstillingskunsten i over seks århundreder, siden 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev medlem af “Arte Fiorentina dei Vinattieri” – det florentinske vinmagerlaug. Gennem hele sin historie, har Antinori-familien styret forretningen direkte ved at tage innovative og modige beslutninger, mens de bevarer respekten for traditionerne og miljøet.

I dag er Albiera Antinori præsident for Marchesi Antinori med tæt støtte fra hendes to søstre, Allegra og Alessia, som alle er aktivt involveret i virksomheden. Medens deres far, Marchese Piero Antinori, er den nuværende ærespræsident for virksomheden. Tradition, passion og intuition er de tre drivkræfter, der fik Marchesi Antinori til at etablere sig som et af ​​de vigtigste vinproducenter af italiensk kultvin.

Familiens historiske arv ligger i deres ejendom i Toscana og Umbrien, men gennem årene har de investeret i mange andre områder, både i Italien og i udlandet, der er kendt for at producere vin af høj kvalitet, hvilket åbner nye muligheder for at udvikle unikke nye terroirer med stort potentiale.
Badia a Passignano ligger over byen Sambuca Val di Pesa, kun 3 kilometer syd for Tenuta Tignanello-ejendommen, et område på 223 hektar, hvoraf 65 hektar hovedsagelig er beplantet med Sangiovese, som vokser i en højde omkring 250-300 meters højde, på kalkholdig jord.

Inden årets udgang afslutter vinene spontant malolaktisk gæring på nye ungarske egetræsfade (300-liter og 225-liter) og en lille procentdel i nye franske eg-barriques (225-liter). Efter malolaktisk gæring bliver vinene udvalgt, blandet og erstattet på førnævnte barriques i ca. 14 måneder. Efter lagring bliver vinen fra hver enkelt barrique smagt og efter yderligere udvælgelse bliver de tappet på flaske og lagret i flaskerne i 12 måneder.