Apum 24 2018 315DKK
Årgang
Producent
Område
Land
Flaskestørrelse
Alc.
12,5%
Cantine di Nessuno er en del af et større projekt, der forbinder madverdenen til vin og gæstfrihed. De er ud over det sædvanlige, fordi vinmarkerne er heroisk viticulture med meget lavt udbytte og meget høje forarbejdningsomkostninger, men de giver et værdifuldt produkt.
Cantine di Nessuno ønsker at øge potentialet af indfødte vinstokke ved at forene moderne vinfremstillingsteknologier med Etna-traditionen.
Med en filosofi rettet mod søgen efter “luksus forstået som fornøjelsen ved at leve”, er deres valg fri for bekymringer om økonomisk præstation, men orienteret mod den kontinuerlige søgen efter kvalitet for at drage fordele fremkaldt af et unikt territorium, hvor de er født og vokse op.
Et rent snit, som Nessunos første produktlinie NUDDU, anslår således vejen for fremtidige generationer, uden undertrykkelse og pral, men med respekt for kvaliteten og historien.
Cantine di Nessuno er placeret på den sydøstlige side af vulkanen, mellem Fleri og Trecastagni, midt i et område præget af tilstedeværelsen af uddøde vulkankegler. Beliggende mellem de 700 højdemeter fra Monte Gorna, de 800 meter fra Carpene og de 900 meter af Monte Ilice, tre tilstødende distrikter, men forskellige fra hinanden med hensyn til egenskaber, eksponering og jordforhold.
De arbejder på omkring 10 hektar med indfødte vinstokke fra Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Carricante og Catarratto, hvoraf en stor del vinstokkene er over hundrede år gamle dyrket under “heroisk vindyrkning”, hvorfra de udvinder resultatet af de mangfoldigheder, der gør Etna til et unikt territorium.
Den særlige vingård Monte Ilice, hvorfra de producerer de to Cru/Contrada MILICE, strækker sig på bagsiden af bjerget med en hældning, der når 65%, ud mod havet, med 100-års vinstokke og manuel forarbejdning.
Af historien har de lært, at landet gennem århundreder, ligesom vinmarkerne, konstant har skiftet hænder (kirke, aristokrater, feudalherrer, bønder og på det seneste, iværksættere og professionelle) og viser hengivenhed, tradition og deltagelse af alle. Filosofien er, at hvis jorden altid er til for at forvandle sig, men fastholder båndet til menneskene uændret, tilhører den alle, og derfor ingen.
NUDDU OCR reserve, NUDDU, NENTI, NEROSA, MILICE rød og hvid, APUM, er Etna Doc-mærkerne, der repræsenterer dem i produktionen af røde, hvide, roséer og mousserende vine sammen med GRAPPOTTO, grappaen fra Nerello Mascalese smagt til med enebær.
Værd at vide om
Cantina di Nessuno
Cantine di Nessuno er en del af et større projekt, der forbinder madverdenen til vin og gæstfrihed. De er ud over det sædvanlige, fordi vinmarkerne er heroisk viticulture med meget lavt udbytte og meget høje forarbejdningsomkostninger, men de giver et værdifuldt produkt.
Cantine di Nessuno ønsker at øge potentialet af indfødte vinstokke ved at forene moderne vinfremstillingsteknologier med Etna-traditionen.
Med en filosofi rettet mod søgen efter “luksus forstået som fornøjelsen ved at leve”, er deres valg fri for bekymringer om økonomisk præstation, men orienteret mod den kontinuerlige søgen efter kvalitet for at drage fordele fremkaldt af et unikt territorium, hvor de er født og vokse op.
Et rent snit, som Nessunos første produktlinie NUDDU, anslår således vejen for fremtidige generationer, uden undertrykkelse og pral, men med respekt for kvaliteten og historien.
Cantine di Nessuno er placeret på den sydøstlige side af vulkanen, mellem Fleri og Trecastagni, midt i et område præget af tilstedeværelsen af uddøde vulkankegler. Beliggende mellem de 700 højdemeter fra Monte Gorna, de 800 meter fra Carpene og de 900 meter af Monte Ilice, tre tilstødende distrikter, men forskellige fra hinanden med hensyn til egenskaber, eksponering og jordforhold.
De arbejder på omkring 10 hektar med indfødte vinstokke fra Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Carricante og Catarratto, hvoraf en stor del vinstokkene er over hundrede år gamle dyrket under “heroisk vindyrkning”, hvorfra de udvinder resultatet af de mangfoldigheder, der gør Etna til et unikt territorium.
Den særlige vingård Monte Ilice, hvorfra de producerer de to Cru/Contrada MILICE, strækker sig på bagsiden af bjerget med en hældning, der når 65%, ud mod havet, med 100-års vinstokke og manuel forarbejdning.
Af historien har de lært, at landet gennem århundreder, ligesom vinmarkerne, konstant har skiftet hænder (kirke, aristokrater, feudalherrer, bønder og på det seneste, iværksættere og professionelle) og viser hengivenhed, tradition og deltagelse af alle. Filosofien er, at hvis jorden altid er til for at forvandle sig, men fastholder båndet til menneskene uændret, tilhører den alle, og derfor ingen.
NUDDU OCR reserve, NUDDU, NENTI, NEROSA, MILICE rød og hvid, APUM, er Etna Doc-mærkerne, der repræsenterer dem i produktionen af røde, hvide, roséer og mousserende vine sammen med GRAPPOTTO, grappaen fra Nerello Mascalese smagt til med enebær.