Italien, Piemonte

Nebbiolo

Fantastisk intensivitet og kraftfuld smag er nebbiolo-druen blevet en af Italiens konger.

Om området og druesorten

Nebbiolo

Velkommen til Era Ora – vores passion for italiensk vin bringer dig en udsøgt samling af Nebbiolo-vine, der er skabt med dygtighed og hengivenhed fra de bedste vinmarker i Italien.

Nebbiolo-druen er kronjuvelen i den italienske vinhistorie og er kendt for sin elegante og komplekse karakter. Nebbiolo vin er kendt for sin karakteristiske dybde, noter af kirsebær, lakrids og blomster, samt sin evne til at ældes med ynde. Vores sortiment omfatter klassikere som Barolo og Barbaresco, der er synonyme med Nebbiolo druen og Piemontes stolthed.

Vores Nebbiolo vine er nøje udvalgt og repræsenterer nogle af de mest anerkendte vinproducenter i Piemonte-regionen. Med Nebbiolo vin fra Era Ora kan du opleve den autentiske smag af Italien i hvert glas.

Nebbiolo is the soul of Piedmont, the essence of its terroir, and the embodiment of its history in every glass.
Karakteristika

Stil og smag

Nebbiolo er enorm følsomt for klimaet, og derfor dyrkes druen primært i Piemonte, Norditalien. Regionen ligger mellem de kolde alper og det varme Middelhav, og er præget af kolde vintre og varme og tørre somre, hvilket giver de mest optimale forhold at gro i netop dette område.

Nebbiolo er enestående til udtrykke de specifikke terroirs, som druen vokser i, og den dyrkes og trives særdeles fremragende i jordbunde med ler og kalksten.

Nebbiolo er blandt de druesorter med det højeste indhold af garvesyre, hvilket blandt andet bidrager til at vinen kan leve langt længere og forblive lukket, uåbnet og utilgængelig i mange år. Derfor skal man have tålmodighed med Nebbiolo som følge af, at druen har de fornødne egenskaber til at blive lagret. Nebbiolo ændres markant ved lagring, hvor vinen får lov at udvikle sig og udfolde sig, hvilket med årene giver en blødere vin.

Barolo og Barbaresco er de mest kendte vine baseret på Nebbiolo-druen. De laves på 100% Nebbiolo og kan næsten ikke drikkes når de er unge som følge af deres enorme tanninstruktur. Det bidrager til gengæld til deres evne til at udvikle sig i mange år, hvor de bare bliver bedre med alderen.

tilmeld dig vores

nyhedsbrev



    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.