Begyndelsen på vinens historie hos Era Ora
Da Era Ora åbnede i starten af 1980’erne, var italiensk mad og især vin i fokus. Mange år med jævnlige besøg hus råvare -og vinproducenter gjorde, at de fik samlet en masse viden og et klart syn på det koncept og produkt de ville fremvise gennem Era Ora. Maden og især vinen skulle være i fokus.
I alle de år Elvio og Edelvita har været i branchen, har restauranternes menu været baseret på de flasker, der var blevet klar til at drikke. Det handlede for dem om at udtrykke både maden og vinen, sammen.
De brugte mange timer med deres personale med bl.a. oplæring af vin og hvornår man kunne fortælle vinen var klar til at blive serveret for gæsterne. Her var det også kokke blandt smagningerne for personalet. Det var nemlig fordi, at de skulle kreere maden baseret på vinen og ikke omvendt.
Elvios kendte beskrivelser af vores koncept, som har været genfortalt i de årtier han og Edelvita har været i branchen.
De mange magnumflasker
“ Ilt er det, der har indflydelsen til at ændre vinens dufte, smag, farver, intensitet, og det fungerer i forhold til mængden af vin i flasken.
En magnum har den samme mængde ilt som en 0,75 l. men dobbelt mængde vin i den. Dette gør udviklingen meget langsommere, men med et meget bredere spektrum af nuancer og smag.
Forestil dig en vin som en film, hvor du ved normal bevægelse går glip af mange detaljer, mens du ved slowmotion kan opfatte meget flere detaljer i billederne.
Sådan er det også med magnum, den langsomme proces, dufte og smage udvikler sig, hvilket giver dig mulighederne for et mere bedt og mærkbart antal smage, i en vin, som vil strække de bedste år meget længere, mere intensivt og dens levetid. “
Billedet er fra Elvios besøg hos La Fortuna, Brunello producent i Toscana
Magien ved at lagre vine
“ Vine er som mennesker, de starter som unge voksne på flaske, og selvom man kan opfatte deres skønhed/kvalitet, ville det være langt fra den, de vil vokse med alderen og i kvalitet, hvis de bliver taget med god omhu.
Den bedste måde at nyde vin på er at følge dem op gennem deres liv, for at opdage de kalejdoskopiske ændringer i deres buketter og smag på en meget langvarig rejse, hvor lagringstemperaturer vil være så afgørende som den omsorg, vi har for os selv.
En rejse, der vil bringe dem tættere på din passion til vin for dette unikke supplement til enhver form for mad og stemning i øjeblikket, som vil vokse med tiden i intensitet og detaljer, som vi mennesker også gør. “