Historien bag Era Ora
Grundlæggerne af den daværende Michelin-restaurant, Era Ora, er Elvio Milleri og Edelvita Santos da Silva. Elvio kommer fra Italien og Edelvita fra Brasilien. De er begge vokset op i landmandsfamilier og har en masse kendskab til råvarer og agrikultur.
Elvio og Edelvita startede Era Ora i 1983 på Christianshavn, hvor de 4 år senere åbnede et bageri, Il Fornaio, på Valby Langgade. Bageriet hører i dag under Foodpeople, med kendte mærker som Il Fornaio og Jalm & B.
De brugte de første 15 år på at lave ugentlig besøg i Italien, for at hente råvarer og vin, hvor de besøgte samtlige producenter, som de stadigvæk i dag har en relation til. Efter de 15 år blev der skabt andre alternativer for transport af råvarer og vin til Danmark. Deres passion for gastronomi var rigtig høj, og de viste de ved at få deres første Michelin stjerne i 1996.
Med en stor begejstring og kæmpe taknemmelighed for prisen, gjorde at de fortsatte med en høj arbejdsmorale og formået at holde den i hele 23 år. Era Ora var den første italienske restaurant udenfor Italien, til at modtage en Michelin stjerne, og den dag i dag, den eneste italienske restaurant med Michelin stjerne i hele Skandinavien.
En lang og rejse, som har været fyldt med en masse fantastiske oplevelser fandt sin ene da ejerne valgte at lukke restauranten i foråret 2020. Det var på tide at sige tak for denne gang og nyde det sidste af deres liv, med familie og venner, men også at lede efter nye vine.